Feedback
Alle waar is naar zijn geld. Of is dat niet waar?

Alle waar is naar zijn geld. Of is dat niet waar?

24 September 2018 - Je checkt je saldo en ziet een teleurstellend laag bedrag. Is het dan alweer bijna tijd voor je salaris? Uhhh… Nee de maand is eigenlijk net pas begonnen. Jammer, want deze maand wilde je het toch echt anders doen. Herkenbaar? Ja natuurlijk! Bij wie niet? Want wie heeft er nu niet last van hogere kosten, een te laag inkomen of onverwachte uitgaven? Maar hoe ga je dan ooit die nieuwe tablet kunnen betalen? Dan zit er niets anders op dan voor een goedkope variant te gaan. Of kun je toch beter een maandje doorsparen?

Waarschijnlijk zie je alleen de advertenties van de laatste iPad langskomen en staar je je dus blind op een prijs die niet haalbaar is voor jouw budget. Het goede nieuws is dat er al tablets verkrijgbaar zijn voor onder de €100,- Eén avond minder op stap deze maand en je hebt hem al bij elkaar ‘gespaard’. Maar voordat je nu naar de winkel rent kun je beter nog even verder lezen.

Je hebt toch geen last van je ogen?
Niks mis mee zo’n goedkope tablet, als je tenminste geen dubbele focus en 3 leesbrillen hebt. Het beeldscherm is één van de belangrijkste onderdelen van je tablet. Hier zit dan ook vaak het verschil in prijs en kwaliteit van de verschillende modellen. Hoe duurder, hoe beter de kijkhoek is. Hoe goedkoper, hoe minder schuin je hem dus kunt houden als je nog iets wilt kunnen lezen. Ook de resolutie en de helderheid is vaak van mindere kwaliteit bij goedkopere modellen. Je helderheid moet op maximaal staan om een beetje fijn te kunnen kijken. Iets wat veel van je batterij vraagt…

Je wilt toch gewoon altijd thuisblijven?
Die batterij dus... Helaas zijn deze vaak niet al te best. Goedkopere tablets staan er om bekend dat ze vaker moeten worden opgeladen dan hun duurdere concurrenten. Zorg dus dat je in de buurt van je oplader blijft. Wat die duurdere modellen ook beter hebben geregeld is het geheugen. Hoe meer geheugen, hoe meer prestatie. En 3G of 4G is waarschijnlijk teveel gevraagd. Zorg dus dat je een goede wifi verbinding hebt thuis.

Functioneel, dat is dan wel weer woord dat past bij een goedkope tablet. Dit zie je vaak terug in het simpele design of de goedkopere behuizing. Want voor high end design met een strakke behuizing moet je toch echt bij de duurdere merken zijn. Bedenk dus wel goed voordat je je zuurverdiende centen uitgeeft wat je precies wilt doen met je tablet.

Maar aan de andere kant… Is er niks aan de hand met je ogen? Ben je altijd in de buurt van een stopcontact en wilde je je tablet toch al verpakken in een hoesje? Dan is er niks mis met een goedkope variant! De goedkoopste die we voor je hebben kunnen vinden is nog geen €70,- Deze ALCATEL 1T 7" is dé tablet voor thuisgebruik of ergens anders waar je de wifi kunt misbruiken. 3G heeft hij namelijk helaas niet. Ook is zijn opslag van 8GB niet spectaculair maar die zou je nog uit kunnen breiden. En zeg nu zelf, voor dat bedrag kan je hem toch niet laten liggen!

Heb je nog ergens €15,- extra gevonden? Dan is de Huawai T1 een slimme keuze! Gamen, een presentatie maken of gewoon een filmpje kijken is geen enkel probleem voor deze mediapad. Daarbij is hij maar 8,5 mm dik en doet zijn design zeker niet log of lomp aan. Je kunt er dus ook nog buitenshuis mee gezien worden.

Heb je dan een echt goede maand gehad en kun je zelfs €100,- missen? Ga dan voor deze Alcatel versie. De ALCATEL 1T 10 heeft een groter scherm en meer opslag (16 GB) dan zijn eerder genoemde goedkopere broertje. Kun je er toch weer een paar apps meer opzetten. En mocht je die leesbril dan alsnog nodig hebben heb je in ieder geval al een groter scherm voor je neus.

Besteed je je extra inkomen liever om je oude tablet nieuw leven in te blazen? Geen probleem. Wij komen je oude tablet thuis ophalen en zorgen dat hij weer helemaal als nieuw is!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: