Feedback
Een opvouwbare smartphone... De smartphone van de toekomst?

Een opvouwbare smartphone... De smartphone van de toekomst?

13 Maart 2019 - Elk jaar zie je het voorbij komen, foto’s hoe een nieuw model van bijvoorbeeld Apple of Samsung eruit zou ‘kunnen’ zien volgens speculaties. Je ziet dan weleens foto’s en/of ideeën voorbij komen waarvan je denkt; “nee, leuk maar iets als dit gaan ze nóóit maken.”

De nieuwe Huawei Mate X is eigenlijk zo’n telefoon met features waarbij zulke gedachten naar boven komen. Toch is dit toestel inmiddels geïntroduceerd en is de Huawei Mate X hét smartphone nieuws van de week! Wij vertellen je er graag wat meer over.

Huawei heeft vorige week hun nieuwe paradepaardje onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Er is 3 jaar aan gewerkt en volgens CEO Richard Wu is er veel geld en mankracht in dit project gestopt.

Specificaties
Naast het vouwbare scherm is de Huawei Mate X ook voorzien van een 5G ondersteuning die snelheden tot 4,6 Gbps zou moeten halen en heeft de Mate X twee batterijen waardoor er in totaal een lading van 4500 mAh accucapaciteit kan worden opgeslagen. Tevens zijn de twee afzonderlijke batterijen in de telefoon ook gelijktijdig op te laden. Ook heeft Huawei aangekondigd dat de Super Charge op de Mate X met maar liefst 55W zal kunnen laden. Intern is de Mate X voorzien van 8GB ramgeheugen en 512GB aan opslagcapaciteit. Helaas kan je in de Benelux de komende jaren nog niet volop genieten van het 5G netwerk, omdat dit nog heel beperkt beschikbaar is.

Opvallend is dat het scherm zich aan de buitenkant van de Mate X bevindt als je deze openvouwt. Uit ervaring en gebruik van het toestel zal moeten blijken of het scherm aan de buitenkant handig is. Het risico op krassen en/of beschadigingen lijken vooralsnog hierdoor groot. De Mate X ‘gesloten’ heeft een oled scherm grootte van 6,6 inch (2480x1148), de achterkant daarentegen heeft dan een grootte van 6,38 inch (2480x892), omdat daar ook de camera’s zich bevinden. Opengevouwen is het oled scherm 8 inch (2480x200) en heeft de telefoon een dikte van 5,4mm, gesloten is dit 11mm.

Veelbelovend
We kunnen zeggen dat Huawei er alles aan heeft gedaan om de Mate X een grote concurrent te maken t.o.v. de andere smartphone merken. Helaas zijn op dit moment nog niet alle specificaties bekend van het toestel, maar dat wat al wel bekend is gemaakt klinkt al veelbelovend en vernieuwend.

Prijskaartje
Echter zal je voor de Huawei Mate X het spaarvarken moeten omkeren, om vervolgens 2300,- euro neer te tikken bij de kassa. Hierdoor zal de Huawei Mate X niet voor iedereen beschikbaar of haalbaar zijn.

Wat zijn jouw bevindingen over de nieuwe Huawei Mate X? is het een Hit or Miss?

Heb jij ook een Huawei Smartphone waar je super blij mee bent en die alles kan? Dan is het misschien zonde om direct een nieuwe te kopen, ook als je Huawei stuk is als deze bijvoorbeeld is gevallen. Informeer naar alle mogelijkheden voor een reparatie aan jouw Huawei zodat je snel weer online bent!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: