Feedback
Hoe overleeft mijn telefoon de Carnaval?

Hoe overleeft mijn telefoon de Carnaval?

27 Februari 2019 - Het is bijna weer zover, Carnaval 2019 is klaar om los te barsten. Waarschijnlijk heb je jouw outfit en accessoires al klaarliggen om tijdens carnaval de show te stelen en bereid jij je voor op de liters bier die je staan op te wachten. Maar hoe zit het met je telefoon?

Carnaval en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo ook jij en je telefoon. Al die toffe outfits en je vrienden moeten natuurlijk op de gevoelige plaat worden gezet. Mensen dansen in het rond, het bier gaat als regen door de lucht. Je hebt jezelf er maar bij neergelegd dat je niet aan de bierdouche ontkomt, maar je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw telefoon hier schade aan ondervindt. Die smakelijke en flatteuze foto’s en filmpjes van je vrienden wil je tenslotte wel terug kunnen zien. ;-)

Met onderstaande tips helpen we je alvast op weg:
1. Beschermhoesjes
Zorg te allen tijde dat je een beschermhoesje om je telefoon draagt, het liefst nog eentje die waterafstotend is en een perfecte en strakke pasvorm heeft om je telefoon van wat dikker materiaal. Dit zorgt ervoor dat het water minder snel ergens in je toestel kan komen. (En een goed beschermhoesje is natuurlijk ook je eerste redding als een van je vrienden per ongeluk je telefoon uit je handen slaat met zijn dansmoves, of met de staart van zijn dinosaurus outfit. ;-) )

2. Waterdichte telefoon zakjes
Als je nu al weet dat jij het slachtoffer zal gaan worden van een bier-invasie, dan is het misschien een nog betere keuze om een waterdicht telefoon zakje te kopen. Dit zakje wordt volledig afgesloten en je telefoon is dan alsnog te bedienen van buitenaf. Veiligheid gegarandeerd en zo heb jij een onbezorgd carnaval.

3. Stop je telefoon goed weg.
Heb jij onder je Carnavalsoutfit nog een extra broek aan? Misschien een trainingsbroek met een rits, of gewoon je jeans? Stop dan daar je telefoon in, in plaats van in je Carnavalsoutfit. Hoe meer obstakels voor vocht, hoe beter. Tevens heb je op deze manier ook veel minder kans dat je telefoon gestolen wordt en sta je niet met je handen in het haar als je na een lange dag/nacht de taxi wilt opbellen voor een welverdiende rit naar huis.

Hebben deze tips uiteindelijk niet geholpen en heeft jouw telefoon vochtschade en/of valschade opgelopen? Zorg met vochtschade ervoor dat je zo snel mogelijk(!) professioneel een water/vochtschade behandeling laat uitvoeren. Hoe sneller je telefoon vrij wordt gemaakt van vocht en corrosie, hoe meer kans er is dat je telefoon niet is overleden aan de ‘verdrinkingsdood’ en je bestanden nog te redden zijn. Ook met een schermbreuk is het van belang dat je een reparatie op korte termijn laat uitvoeren. Na een breuk in het glas, kan je LCD verder stuk raken waardoor een vlek op het scherm zich steeds verder gaat uitbreiden tot het scherm helemaal zwart is. Niet leuk als je net jouw vrienden al het bewijsmateriaal van Carnaval wilt laten zien. ;-)

Tip; heb je een allrisk, inboedel of reisverzekering? Wij kunnen jou gratis en vrijblijvend een op maat gemaakte offerte toesturen. Reparaties worden vaker vergoed dan je denkt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

ALAAF! Fijne Carnaval!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: