Feedback
Laat een telefoonwissel niet uitlopen op miniramp.

Laat een telefoonwissel niet uitlopen op miniramp.

05 November 2018 - Heeft jouw telefoon nog een zwart-wit scherm of zelfs een draaischijf? Dan wordt het tijd voor een nieuw toestel! Maar ook als je telefoon nog op Android software draait uit 2015 of als de gemiddelde slak inmiddels sneller is dan de laadtijd van jouw telefoon dan kun je aan een nieuwe denken. En als je gewoon het nieuwste model wilt hebben, terwijl jouw ‘oude' telefoon nog helemaal niet zo oud is, kan je ook naar de winkel rennen voor een nieuwe! Wat de reden ook is, er zijn in ieder geval altijd een paar stappen die we aanraden om te doorlopen als je een nieuwe telefoon hebt!

Houd je geduld!
Het is lastig als je nieuwe telefoon in je zak brandt om er vanaf te blijven, maar toch raden we dit aan. Onderweg naar huis met je telefoon aan de slag terwijl er nog geen beveiliging op zit is vragen om problemen. Laat hem dus nog even in het doosje totdat je thuis bent. Als je dan eenmaal thuis bent dan ben je natuurlijk liever lui dan moe. En je telefoon continu ontgrendelen is natuurlijk vermoeiend. Android helpt jouw een handje om je leven wat simpeler te maken. Voeg in ‘Google Maps’ onder ‘Your Places’ je eigen adres toe. Ga vervolgens in het instellingen menu naar de beveiligingsinstellingen. Zoek hier ‘Smart Lock’ en klik door naar ‘Trusted Places’. Selecteer daar je eigen huis en je telefoon ontgrendelt voortaan vanzelf als je thuis bent. Ga verder waar je gebleven bent.De tijd dat simkaarten via moeilijke omwegen gekopieerd moesten worden is gelukkig voorbij. Maar hoe zet je dan je foto’s, apps en andere gegevens snel over van je oude telefoon naar de nieuwe? Overstappen van iPhone naar nieuwe iPhone? Zo gedaan! Je maakt een back-up van je iPhone in iCloud. Op je nieuwe iPhone zet je deze reservekopie terug vanuit iCloud. Als Android gebruiker ga je naar de instellingen van ‘accounts’ van Google. Vanuit hier maak je eerst nog een nieuwe backup op je oude telefoon of als deze recent genoeg is zet je meteen de laatste versie op je nieuwe telefoon. Wist je dat je ook data van spelletjes kunt opslaan in de cloud? Toch wel fijn om niet je topscore te verliezen waar je zo hard voor hebt gewerkt.

Neem je tijd!
Sommige dingen gingen zo automatisch op je oude telefoon dat je er niet over nadenkt deze opnieuw in te stellen. Maar neem even de tijd om goed na te denken wat er voor jouw ultieme gemak niet mag ontbreken op je nieuwe telefoon. Je wilt natuurlijk dat je bluetooth goed staat ingesteld zodat je auto, je koptelefoon of je muziekinstallatie meteen je telefoon herkent als je in de buurt bent. Maar vergeet ook niet je ‘don’t disturb’ in te stellen. Op die manier krijg je ’s nachts niet ineens allemaal ongewenste telefoontjes. En sla ook je wekker niet over! Het excuus “ik heb een nieuwe telefoon en mijn wekker ging niet automatisch af” doet het vast niet goed bij je baas. Voorlopig denk je natuurlijk niet aan een nieuwe telefoon (of althans niet tot het nieuwste model weer wordt uitgebracht), maar je wilt natuurlijk wel al je gegevens veilig stellen. Maak dus ook met je nieuwe toestel regelmatig backups.

Vergeet ook je oude telefoon niet!
Heb je al bedacht wat je met je oude telefoon gaat doen? Of je deze nu weggooit, aan iemand weggeeft of gaat verkopen, je wilt niet dat iemand met jouw gegevens aan de haal gaat. Zorg dat je je oude telefoon weer terugzet op fabrieksinstellingen zodat al jouw gegevens verwijderd worden en niet meer terug te halen zijn. Besloten om je oude telefoon een nieuw leven te geven maar moeten er eerst wat problemen worden opgelost om hem verkoop klaar te maken? Geen probleem! Laat hem door ons nakijken en je kunt hem voor een leuk bedrag weer verkopen aan iemand anders!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: