Feedback
Lichtgevende superkrachten? Of moet je je zorgen maken?

Lichtgevende superkrachten? Of moet je je zorgen maken?

30 April 2018 - Zie je daar nu ineens een groene gloed over je huid? En kun je je vingers plotseling als nachtlampje gebruiken ’s nachts? Raar. Je woont niet de buurt van een kerncentrale. Je probeert je hoofd niet in de magnetron te stoppen en je zit niet met je neus op de televisie. Want jij probeert natuurlijk zoveel mogelijk schadelijke straling van apparaten te voorkomen. Dus dat kan het niet zijn. Maar we vergeten één belangrijk ding. Dat apparaat dat je dagelijks meerdere uren in je hand hebt of aan je oor... Je telefoon

Per dag pak je je telefoon gemiddeld 220 keer op! Een berichtje, telefoontje, mailtje checken, of een spelletje spelen. Dit alles bij elkaar is goed voor zo’n vier uur op een dag. Daarvan bellen we gemiddeld 25 minuten per dag. In een jaar tijd betekent dit dat je ongeveer 60 dagen non stop aan je telefoon zit. Wat betekent dit nu voor je gezondheid?

Straling is geen natuurlijke energiebron, zoals de zon. Straling uit je mobiel of uit je router is een kunstmatige energiebron. Sinds de smartphone op de markt is gebracht worden er onderzoeken gedaan naar de straling van mobiele telefoons en of deze een negatief effect hebben op je gezondheid.Uit een grootschalig onderzoek leek er een verband tussen het gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren. Het bleek dat mensen die al 10 jaar lang een mobiele telefoon gebruiken vaker een hersentumor kregen dan mensen die dit niet deden. Het opmerkelijke is dat de tumor aan de belkant zat...

Het blijft het echter wel het resultaat van één onderzoek en er kan nog niet met zekerheid vastgesteld worden dat dit ook echt de waarheid is. Wel was dit genoeg reden voor de Wereldgezondheidsinstantie om te adviseren je telefoon zo min mogelijk tegen je oor te gebruiken. Iets wat de fabrikanten van telefoons ook al een tijd in hun handleidingen zetten…Zoek het maar eens op in de handleiding van je mobiel.

We kunnen dus voorzichtig aannemen dat straling van je mobiele telefoon niet gezond is voor je. Het grootste gevaar is niet het bellen zelf maar het feit dat je je telefoon continu tegen je lichaam aan plaatst. Uiteraard geldt dit ook voor andere apparaten zoals laptops, modems en zelfs babyfoons.Tot nu toe zijn de onderzoeken naar de gevolgen van wifi straling op de gezondheid nog in volle gang maar laten we vooral het zekere voor het onzekere nemen. Om maar klakkeloos aan te nemen dat er geen negatief effect op de gezondheid bestaat is wat risicovol. Er was tenslotte ook een tijd dat er nog niet bewezen was dat sigaretten slecht waren en iedereen dit geloofde.

Wat kun je dan doen om de risico’s te beperken?

• Bel zoveel mogelijk handsfree zodat je je telefoon niet tegen je oor hoeft te houden.
• Zet de telefoon in vliegtuigmodus als je hem niet gebruikt.
• Leg de telefoon niet naast je op het nachtkastje als je gaat slapen of zet hem dan ook weer in vliegtuigmodus. Je wekker zal gewoon afgaan!
• Zet mobiele data uit. Je bent dan nog steeds telefonisch bereikbaar.
• Ook bestaan er tegenwoordig telefoonhoesjes die beloven de straling met 90% te verminderen. Uiteraard beschermt hij je telefoon ook tegen vallen.
• Neem je telefoon mee in je tas en niet in je broekzak.

Ook is het beter deze top 3 telefoon vermijden. De maximale toegestane straling is nu op 0,6 vastgesteld en zoals je zit gaan deze telefoons daar ver overheen!

1. Honor 8 (1,5)
2. Huawei P9 (1,43)
3. Apple iPhone 7 (1,38)

Geen zin in een lichtgevende groene gloed en je hebt één van de bovenstaande telefoons? Zoek eens in je kast of je nog een ouder model hebt liggen die minder straling afgeeft. Laat hem door ons opknappen, gebruik hem alleen nog handsfree en je kunt weer een stuk gezonder door het leven!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: