Feedback
No more excuses! Zo worden je voornemens wel uitgevoerd.

No more excuses! Zo worden je voornemens wel uitgevoerd.

15 Januari 2019 - Een volle asbak op tafel en een zak chips in je handen. Je hangt voor de TV in plaats van mindfull op een matje te zitten. Stoppen met roken, gezonder eten en meer bewegen waren je goede ideeën een paar weken geleden. En waar sta je half januari? En hoe staat het nu met die goede voornemens?

Een nieuwe gewoonte aan- of afleren duurt 21 dagen. Toch mislukt de helft van de voornemens al voor de 14 dagen. Hoe komt dit? Door gebrek aan steun en een goed uitgedacht plan. Massaal gaan we plannen smeden in december om ons leven te verbeteren in het nieuwe jaar. De reden dat het mislukt? Er is niet nagedacht over de uitvoering. Hoe ga je meer sporten als je je eigenlijk heel ongemakkelijk voelt in de sportschool? Hoe stop je met roken zonder een stok achter de deur? Gelukkig sta je er tegenwoordig niet meer alleen voor dankzij je smartphone. Door apps te gebruiken kun je je prestaties meten, de steun vinden die je nodig hebt of dat extra zetje krijgen wat je de dag door helpt.

Sigaretten voorgoed uit je leven!
Iedereen die ooit een stoppoging heeft ondernomen weet dat dit nog lastiger is zonder goede support. Download voor zowel Android als iPhone de QuitNow! app. Vanaf het moment dat je stopt houdt de app bij hoe je gezondheid verbetert. Daarnaast zie je ook elke dag hoeveel geld je al hebt bespaard. Motiverender wordt het bijna niet! Maar het allerfijnste van deze app is toch wel de toegang tot de community. Zwaar moment? Gewoon even inchecken voor de nodige steun van je lotgenoten! De app is dan wel betaald maar na je eerste stopdag heb je die al terugverdiend.

Gezond eten: jouw nieuwe lifestyle
Gezond eten is een ruim begrip in een wereld waarin iedereen wat anders verteld. Hoe weet je dat hetgeen je eet wel of niet goed voor je is? In de app “Food” geef je je lengte en gewicht op en het doel wat je wilt behalen. De app rekent precies voor jou uit wat je mag eten op een dag. Het enige wat jij moet doen is bijhouden wat je gegeten hebt. Lastig? In tegendeel. Je kunt bijna elk product terugvinden en je ziet precies wat er goed gaat en minder goed in je eetpatroon. Uiteraard houd je je gewicht ook bij in de app waardoor je door middel van een mooie grafiek precies kunt zien wat je vorderingen zijn!

Sporten jouw dagelijkse routine?
Was jouw idee om meer te sporten dit jaar? Met apps als ‘strava’ of ‘runkeeper’ kun je al je sportactiviteiten bijhouden. Of je nu gaat hardlopen, naar de sportschool gaat of gaat wandelen. Je zet de app aan als je begint en je hoeft alleen maar op stop te drukken als je klaar bent. Je ziet wat je hebt gedaan, de km die hebt afgelegd en hoeveel kcal je hebt verbrand. Je kunt daarbij trainingsschema's instellen die jou een herinnering geven als het weer tijd is om te gaan sporten. Ook kun je de app koppelen met bovenstaande food app. Heb je vandaag gesport dan verwerkt de food app dit direct en zie je wat je anders kunt eten vandaag!

To the next level!
Laat niets meer aan het toeval over en betrek ook je Apple Watch in je nieuwe lifestyle. Combineer je sportapps met je Watch voor nog betere controle. Houd bovendien je stappen bij en je hartslag, en je bent altijd en overal bewust van je conditie en gezondheid. En ook reminders kun je niet missen als ze zowel op je Watch als smartphone binnenkomen! Dus ook dat kan geen excuus meer zijn…

Je hebt nu een plan, nu alleen nog een goede uitvoering. Had je toevallig nog een goed voornemen om je telefoon te laten repareren in het nieuwe jaar? Laat ons dit dan eerst voor je regelen. Hierna kun je alle apps installeren om je goede voornemens alsnog waar te maken in 2019! No more excuses, dit wordt jouw jaar!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: