Feedback
Smartphone issues als sneeuw voor de zon laten verdwijnen

Smartphone issues als sneeuw voor de zon laten verdwijnen

29 Januari 2019 - Er is maar 1 plek waar je vrijwillig vroeg je wekker zet en weer vroeg je bed in gaat, waar je in je t-shirt in de kou gaat zitten en meerdere dagen achter elkaar dezelfde sokken draagt. Dit is de plek waar je om 12u al begint met drinken en waar je bij het ontbijt al meer eet dan dat je normaal op een hele dag doet! Deze ‘plek’ kennen we allemaal als wintersport!

Ga je dit jaar weer op wintersport vergeet dan zeker je telefoon niet. Via de app ‘ski track’ kun je namelijk perfect bijhouden hoe lang je over die afdaling hebt gedaan en in hoeverre je sneller bent dan je vrienden. Om iedereen te kunnen verslaan moet je oefenen, veel oefenen! En dat lukt alleen maar als je veel op de piste staat. Maar ook een ongelukje zit in een klein hoekje, zeker met zoveel kou en nattigheid om je heen. Want wat doe je als je niet op je telefoon kunt vertrouwen tijdens jouw favoriete vakantie?

Koude ionen
Je ski prestatie meten is belangrijk maar wat als je in een gevaarlijke situatie terecht komt? Juist dan heb je je telefoon hard nodig. Gelukkig kun je 112 ook bereiken zonder beltegoed of zelfs zonder bereik, maar je batterij moet dan natuurlijk wel meewerken! Vrijwel elke telefoon loopt tegenwoordig op een lithium batterij. In deze batterij zitten 2 soorten polen die verschuiven van de ene naar de andere kant. Afhankelijk van de kant waar de ionen zitten weet de telefoon of hij opgeladen is of niet. Wat gebeurt er echter bij kou? De ionen krijgen het ook koud, gaan vastzitten en kunnen geen kant op. Dit kan gebeuren als ze aan de ‘volle’ kant zitten maar natuurlijk ook aan de ‘lege’ kant. Je telefoon kan dus denken dat hij leeg is terwijl hij dit niet is. Hoe kan je dit voorkomen? De batterij van je telefoon werkt het beste bij 5 tot 30 graden. Zorg dus dat de temperatuur niet lager komt dan 5º als je nog wat selfies wilt maken van je ski prestaties of jezelf uit een gevaarlijke situatie wilt redden.

Après uitglijder
Na een dag op de lange latten is het tijd voor een beloning in de vorm van schnaps. Maar nadat je een aantal drankjes hebt weggewerkt kan het zijn dat je het allemaal niet meer zo scherp ziet. Voor je het weet glijdt je telefoon net zo snel uit je hand als jij van de zwarte piste en ligt je scherm in een duizend stukjes. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Gebruik je normaal al een beschermhoesje? Voor de wintersport een extra sterke variant aanschaffen is geen slecht idee. En zorg er dan meteen voor dat hij ook waterdicht is.

Sneeuwengel
Afkoelen na de schnapps doe je natuurlijk in de sneeuw. Je neemt een aanloop en stort jezelf vervolgens in de sneeuw om je beste sneeuwengel te maken. Maar door al dat sneeuwgeweld is wel je telefoon uit je zak gevallen. Wat nu? Allereerst moet je telefoon zo snel mogelijk uit de sneeuw worden gehaald. Zeker met verse sneeuw zal je telefoon door de warmte snel door de sneeuw zakken met des te meer kans dat vocht kan indringen. Haal het oppervlakkige vocht van je telefoon af en bewaar hem op een droge plaats. De meeste telefoons kunnen tegenwoordig wel wat water en vocht weerstaan dus met een beetje geluk kun je hem snel weer gebruiken.

Is je telefoon de vakantie niet zonder kleerscheuren doorgekomen en moet je hem toch laten maken? Kijk dan eerst of je reisverzekering misschien de schade dekt. Na de reparatie kun je onze factuur zo indienen bij je verzekeraar zodat je zo snel mogelijk weer het geld op je rekening hebt staan voor de wintersport van volgend jaar!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: