Feedback
Think, Focus, Rest & Repeat – Efficiënt de dag door.

Think, Focus, Rest & Repeat – Efficiënt de dag door.

14 Mei 2018 - De hond uitlaten, vakantie boeken, bellen naar de verzekering voor je kapotte telefoon, naar de WC gaan. Een kleine greep uit de dingen die we moeten doen. Voor je het weet is het avond en dan… Oeps weer de helft vergeten vandaag. En dan maar hopen dat het de vakantie of verzekering was die je bent vergeten en niet de hond. Druk, druk, druk. Dat is wat we de hele dag zijn, of in ieder geval in ons hoofd. We leggen onszelf van alles op heel de dag. Hoe houd jij dat nog vol? Om gek van te worden en onmogelijk om alles voor elkaar te krijgen. En toch kan het. En je mobiel en PC kunnen je hierbij helpen om jou om te toveren tot een efficiënt werkende machine!

Remember the milk
Efficiënte mensen gebruiken lijstjes. Lijstjes voor boodschappen, de hond zijn verjaardag, gebak halen voor op je werk. Bedenk eens wat het voor rust geeft als je dit niet meer in je hoofd hoeft te bewaren maar gewoon kwijt kunt op een lijst. De app “Remember the Milk” is de uitkomst. Je kunt de lijst maken op je laptop of computer. Schrijf alles op wat je deze week of maand niet mag vergeten. Geef vervolgens een prioriteit aan en een datum waarop je dit gedaan moet hebben. De app doet nu zijn werk. Synchroniseer je apparaten en je krijgt herinneringen op je laptop, telefoon of tablet wanneer je in actie moet komen. Betrek zelfs Siri erbij door te vragen wat je die dag moet doen of vertel hem dingen van je lijstje af te strepen. Jij gaat nooit meer een verjaardag vergeten op deze manier!

Freedom
En dan ligt die hele lijst voor je waaraan je met goede moed begint. Na 10 minuten haal je een bak koffie, even op je telefoon scrollen en aan het einde van de dag ben je 4 netflix uren verder maar er is niets gebeurd van wat er op je takenlijst stond.…Herkenbaar? Daarvoor bestaat “Freedom”. Met Freedom blokkeer je bepaalde websites als facebook, netflix en instagram. Door deze en andere afleiders te blokkeren kun je veel zinloze tijd besparen. Als je jezelf niet in bedwang kunt houden dan zorgt deze extensie daar gewoon voor! Het goede van freedom is dat het ook werkt op je smartphone zodat je niet alsnog stiekem kunt smokkelen.

Pomodoro
Nee we gaan je niks vertellen over tomaten maar wel over een manier van werken. Onze hersenen hebben tijd nodig om op te starten. Voor sommige taken zelfs tot 15 minuten. Iedere keer als je wordt gestoord begint dit proces opnieuw. Dat gebeurt vaak omdat we snel afgeleid zijn. Het meeste succes boek je door 25 minuten achter elkaar ongestoord te werken. Om je hierbij te helpen kun je natuurlijk een kookwekker zetten maar een app is veel leuker. Ben je op je laptop bezig? Gebruik dan ‘Be focused’ Je zet je timer en na 25 minuten heb je recht op een 5 minuten break om die bak koffie te halen. Installeer trouwens meteen op je telefoon de app ‘forrest’ Hiermee plant je een zaadje en na 25 minuten je telefoon niet aanraken heb je een mooi boompje. Telefoon toch stiekem opgepakt? Dan stopt het boompje met groeien. En dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben….

Donothingfor2minutes
Wist je dat de meest efficiënt werkende mensen degene zijn die regelmatig een break nemen. Combineer je dit met de bovenstaande methode dan kan het bijna niet beter. 2-5 minuten helemaal niks doen werkt hierbij het beste. Hiermee bedoelen we dan ook helemaal niks. Gelukkig is facebook al geblokkeerd dus dat scheelt al. Met “Donothingfor2minutes” krijg je een reminder dat het tijd is voor je 2 minuten rust. Je sluit je ogen en luister 2 minuten naar rustgevende geluiden. Klinkt het te zweverig? Totdat je het een week hebt geprobeerd en gaat zien dat deze 2 minuten genoeg zijn om je hoofd helemaal leeg te maken en je weer helemaal zen krijgt voor je volgende taak. Oh en raak niet je toetsenbord in de tussentijd want dan straft de app je af door opnieuw te beginnen.

Dus kijk je lijst na wat je voor vandaag gedaan wilt hebben gedaan. Think, Focus, Rest & Repeat! Voor je het weet ben je door al je maandtaken heen en houd je nog meer tijd over om op je telefoon te scrollen. En als je toch bezig bent, bekijk onze website dan eens wat beter en zie wat we allemaal voor jou kunnen doen om je telefoon of laptop te repareren, upgraden of opknappen!


Dit artikel lezen is leuk, maar delen is leuker: